Kleine stadstuin

KLEINE STADSTUIN

Een intieme achtertuin op het Noord-Westen met groen rondom, maar waar de groenvakken wat groter mogen worden, met meer aandacht voor bloem en kleur de seizoenen door.

Dus een nieuw ontwerp met een schaduwborder waar de oude buxus, die uit verband was gegroeid, vervangen is door 2 mooie bollen. Vanaf het vroege voorjaar tot diep in de herfst staat er een nieuwe bloeier: Pulmonaria (longkruid), Aquilegia (akelei), Digitalis (vingerhoedskruid) in verschillende kleuren en de Aconitum (monnikskap) die met zijn bijna 2 meter hoge blauwe takken een geweldige indruk maakt. De Thalictrum weeft er doorheen met haar ragfijne stengels en fijne bloemetjes.

Aan de andere kant met zon en halfschaduw is de border ook vergroot. Vooraan, naast de zithoek, een smalle strook met hoge planten achter de bank als Verbena (ijzerhard) en Digitalis. Rondom de al aanwezige Hibiscus is de border verbreed en gevuld met zonaanbidders als Kalimeris, Lavendel, Echinacea en Scabiosa (duifkruid). Hiermee is de zithoek heerlijk afgeschermd, en is er een uniek plekje achterin ontstaan voor een zit in de ochtendzon.

Voor een luchtig effect in de border ook hoge vaste planten als Agastache, en Persicaria (duizendknoop) achterin.

De tuin voelt als nieuw, completer en met veel meer kleur, die gedurende de seizoenen verandert, en waar nog steeds genoeg bewegingsruimte is.

Meest recente berichten