Uitbreiding stadstuin

UITBREIDING STADSTUIN

Acht jaar geleden is de tuin op het noordwesten van 6,5 meter breed en 9,5 meter diep nieuw aangelegd, nu, met ruim 100 m2 erbij, gaan we aan de slag met een heel nieuw plan.

De “oude” tuin, die aan het huis grenst, krijgt veel meer ruimte voor groen: een grasstrook die de breedte benadrukt, heesters en vaste planten in de borders en een ranke berkenboom om hoogte te creëren. Een klein terras bij het huis zorgt voor een heerlijke zit in de avondzon.

Het pad vanaf het huis loopt door naar de benedentuin, via een brede trap verbonden. In de L is een prachtige combinatie gebouwd van schuur, veranda, en terras omzoomd met stoere pergola balken. Tussen het terras en pad een strook van vaste planten en klimplanten, wat zorgt dat de harde materialen omkleed worden met groen. Een border met heesters er tegenover camoufleert de schutting.

Het achterste deel van de tuin is bewust met gras bekleed voor een ruimtelijk effect. Een prachtige meerstammige Prunus serrulata Kanzan (Japanse kers) voor de houten wand waarachter ruimte voor opslag en vuilbakken is een stilleven op zich. De oude stenen muur is aan de voet beplant met Hydrangea Annabelle en Carex, aan de gehele rechterzijde is als afscheiding naar de buren gekozen voor een kant en klare heg van Euonymus, een mooie evergreen en schuilplaats voor allerlei vogels.

Meest recente berichten