Ontwerp met veel vaste planten

ONTWERP MET VEEL VASTE PLANTEN

Een ruime achtertuin, waarin van het oude ontwerp nog wat heesters een structuur geven, maar waar met een nieuwe indeling en toevoeging van veel vaste planten en kleur de ruimte omtoveren tot een heerlijk groen paradijs in beweging.           

De tuin geeft met 13 meter breedte en 9 tot 12 meter diepte meer dan voldoende plek om 2 terrassen te maken: zowel gelijk aan het huis als achterin, midden in het groen. Door de muur van de bijkeuken te bekleden met groenblijvende Toscaanse jasmijn is het aanzicht direct anders. Een aangrenzende border maakt de lijnen van het huis zachter. Een border met vaste planten als Salvia, Echinacea, Gaura Lindheimeri, Lupinus en Delphinium zorgt voor diversiteit in kleur, structuur en blad. Een strak Miscanthus-vak ernaast, en rondom verschillende soorten Hydrangea maken de tuin insluitend.

De pergola in het verlengde van het huis zorgt niet alleen voor hoogtewerking maar ook dat de lijnen van huis en tuin mooi op elkaar aansluiten. Het ontwerp met het gras zowel in de diepte als de breedte gelegd ondersteunt dat.

Meest recente berichten